افزایش اشتها با عسل طبیعی

اشتها؛یعنی ، تمایل انسان یا حیوانات برای خوردن غذا .

معمولا انسان به سه دلیل احساس گرسنگی می کند :

۱- با خالی شدن محتویات معده و تا حدی روده کوچک ،

تحریکات ناشی از خالی بودن این اعضاء به صورت عصبی به مغز می رسد

و باعث ایجاد احساس گرسنگی می شود .

این نوع تنظیم مصرف غذا ،تنظیم مکانیکی» نامیده می شود .

۲- پس از صرف غذا ، با انجام دادن اعمال هضمی در دستگاه گوارش ،

بخشی از غذای مصرف شده به صورت قابل جذب درمی آید

و از جدار روده ی باریک جذب خون می شود .

انواع مواد نشاسته ای پس از هضم شدن ،

در روده بار یک به صورت گلوکز جذب خون می شود .

افزایش اشتها

افزایش اشتها با عسل طبیعی

بنابراین پس از صرف غذا و جذب شدن

شکل ساده مواد نشاسته ای به درون خون ، مقدار گلوکز خون بالا می رود .

گلوکز پس از وارد شدن به داخل سلول های بدن می سوزد

و به گاز کربنیک ، آب و انرژی تبدیل می شود .

گاز کربنیک از طریق هوای بازدم از بدن دفع می شود .

آب متابولیسمی حاصل از سوخت و ساز نیز در بدن مصرف می شود

و اضافات آن توسط  کلیه ها دفع می شود .

انرژی حاصل از متابولیسم درون سلولی نیز

به مصرف انجام واکنش های بی شمار داخل بدن و فعالیت های عضلانی می رسد .

بنابراین پس از تخلیه گلوکز خون به درون سلول ها ،

سطح گلوکز خون پایین می آید و هرچه از زمان صرف غذا بیشتر بگذرد ،

سطح گلوکز خون افت بیشتری می کند .

وقتی سطح گلوکز خون به حد معینی پایین بیاید ،

خون حاوی گلوکز کم وقتی از هیپوتالاموس عبور می کند ،

باعث تحریک مرکز گرسنگی در مغز می شود

که این تحریک به صورت احساس گرسنگی در شخص نمایان می شود

و شخص با خوردن غذا دوباره باعث افزایش سطح گلوکز خون می شود .

به این نوع تنظیم سطح گلوکز خون ، تنظیم شیمیایی » می گویند .

افزایش اشتها

۳ - در هوای گرم ، بدن با کاهش مصرف غذا از به وجود آمدن

حرارت بیشتر درونی جلوگیری می کند .

درجه حرارت خون نیز مانند ترکیبات شیمیایی آن  باید ثابت باشد

و مشابه عملی که بدن برای ثابت نگه داشتن ترکیبات شیمیایی خون انجام می دهد ،

وقتی درجه حرارت خون بالا رود ، انجام می دهد تا حرارت بدن را ثابت نگه دارد .

یکی از مکانیسم هایی که بدن برای ثابت نگه داشتن

درجه حرارت داخلی انجام می دهد ،

کاهش مصرف غذا از طریق کاهش اشتها یا میل به مصرف غذا است .

وقتی خون عبور کننده از هیپوتالاموس حرارت بیشتری از حد معین داشته باشد

( بیش از ۵/۳۷ تا ۳۸ درجه سانتی گراد ) ،

هیپوتالاموس آن را به عنوان یک تحریک عصبی به نقطه تنظیم اشتها در مغز می رساند

و مغز با القای احساس گرما و بی اشتهایی ،

تمایل شخص برای مصرف غذا را از بین می برد

و یا در حد نیاز کاهش می دهد .

به این نوع تنظیم گلوکز یا اشتها ، تنظیم حرارتی » گویند .

لذا بدن با سه مکانیسم فوق باعث داشتن

یا نداشتن اشتها برای مصرف غذا می شود .

حالات فوق تحت شرایط طبیعی ؛ یعنی ، در بدن یک شخص سالم ،

باعث تنظیم میزان اشتها می شود .

اما تحت برخی از شرایط ،  اشتها به طور طبیعی زیاد یا کم می شود .

چنان چه اشتها از حد عادی بیشتر باشد ،

شخص ناخواسته بیش از حد نیاز بدنش غذا می خورد

و اختلالات ناشی از پر خوری را به بدن خود تحمیل می کند .

اما اگر اشتها به طور غیر طبیعی کم باشد ،

شخص با کم غذا خوردن باعث ایجاد کمبود های غذایی در بدن خود می شود .

افزایش اشتها با عسل طبیعی

در مغز انسان و حیوانات ، مراکزی به نام های مراکز سیری یا گرسنگی وجود دارد .

وقتی مرکز سیری تحریک شود ، شخص میل به غذاخوردن را از دست می دهد .

وقتی مرکز گرسنگی تحریک شود ، شخص میل به مصرف غذا پیدا می کند .

چنان چه با یک سوزن مرکز سیری یک موش را تخریب کنید ،

آن موش هرگز احساس سیری نمی کند و اگر به وفور غذا در اختیارش قرار داده شود ،

آن قدر غذا می خورد که معده اش می ترکد .

زیرا به طور دائم احساس گرسنگی می کند

و چون عقل ندارد که از مصرف غذای بیش از حد پرهیز کند ،

در صورت موجود بودن غذا ، برای رفع احساس گرسنگی ، بی توقف می خورد .

گاهی مرگز سیری مغز انسان نیز آسیب می بیند

که چنین افرادی هر قدر هم به کمک نیروی عقل از خوردن غذا پرهیز کنند ،

باز هم به دلیل احساس دائمی گرسنگی

به عنوان یک احساس رنج آور ، غذای بیشتری می خورند .

این بیماری در انسان بیماری جوع» نامیده می شود

که افراد مبتلا به آن به دلیل پرخوری وزن بسیار بالایی پیدا می کنند .

در کشورهای پیشرفته ، بیماری پرخوری جوع» بسیار بیشتر رایج است

و به همین دلیل در چنان کشورهایی می توان

افراد بسیاری را مشاهده کرد که فوق العاده چاق هستند .

هر عاملی که باعث کاهش حرکات روده ها و یبوست شود ؛

مثل ، مصرف مواد مخدذ یا غذاهای متراکم و کم الیاف ،

سبب تخلیه دیر به دیر محتوای دستگاه گوارش می شود

و چون تخلیه به طور عادی صورت نمی گیرد ،

تحریک مکانیکی توسط دیواره ی دستگاه گوارش کمتر صورت می گیرد

و عدم تحریک مکانیکی ، سبب بی اشتهایی می شود .

افزایش اشتها با عسل طبیعی

گاهی نیز دلیل بی اشتهایی کمبود برخی از مواد یا عناصر غذایی در رژیم غذایی است .

به طور مثال ، کمبود ویتامین ب ۱ سبب بی اشتهایی شدید می شود .

کمبود تعداد دیگری از ویتامین ها و

مواد معدنی نیز سبب بی اشتهایی مزمن فرد می شوند .

در یک آزمایش که به یک گروه از موش ها ،

غذای عاری شده از ویتامین ب ۱ تغذیه شده بود

و کمبود شدید این ویتامین در بدن موش ها ایجاد شده بود ،

موش ها هیچ میلی به مصرف غذا نداشتند و آن قدر غذا نخوردند

که همه ی آن ها از گرسنگی تلف شدند .

پس نتیجه میگیریم که برای  داشتن اشتهای مناسب ،

یکی از مهم ترین شرایط ، کیفیت غذا ؛

یعنی ، بافت فیزیکی غذا ( میزان تراکم یا مقدار الیاف موجود در غذای مصرفی ) است

و اشتها فقط زمانی می تواند طبیعی باشد

که علاوه بر سلامت مراکز تنظیم اشتها در مغز ،

بافت فیزیکی و ترکیب شیمیایی غذای مصرفی نیز مناسب باشد .

برخی از ویتامین ها و مواد معدنی کم نیاز تاثیری قطعی و مستقیم روی اشتها دارند

و کمبود آن ها باعث بی اشتهایی در انسان یا حیوانات می شود .

معمولا برخی افراد به علت تغذیه نادرست

به کمبود این مواد و در نتیجه بی اشتهایی دچار می شوند .

کسانی که دچار کمبود غذای باشند و یبوست هم داشته باشند ،

یکی به دلیل تخلیه دیر به دیر مدفوع در اثر تحریک مکانیکی اندک دستگاه گوارش

و دیگری به دلیل کمبود مواد غذایی ،

مشکل تغذیه ای مضاعفی خواهند داشت

و عوارض سوءتغذیه با شدت بیشتری بر آن ها مسلط می شود .

چنان چه این افراد مخلوطی از عسل و داروهای مسهل گیاهی یا شیمیایی را مصرف کنند ،

با تحریک تخلیه ی مدفوع ، امکان تحریک مکانیکی اشتها به وجود می آید

که به علت افزایش اشتها و مصرف غذا ،

کمبود های غذایی به طور نسبی رفع می شود .

به هرحال برای افزایش اشتها ، تجویزهای زیر صورت گرفته است

که بهتر است با توجه به اطلاعات فوق و آگاهی از علت بی اشتهایی ،

ابتدا به تشخیص علل و عوامل بی اشتهایی پرداخت و سپس از این تجویزها استفاده کرد :

*نوشیدن یک لیوان آب باران مخلوط با یک قاشق غذاخوری عسل یک ساعت قبل از غذا ،

سه نوبت در روز .توجه داشته باشید هوای شهر هایی مثل تهران بسیار آلوده است

و مصرف آب باران جمع آوری شده تا سه ساعت بعد از شروع بارندگی ،

آلوده و خطرناک است و منظور از آب باران ،

آبی است که از بارندگی در هوای پاک جمع شده باشد .

افزایش اشتها با عسل طبیعی

*یک قاشق عسل + یک پیاز پخته ( دو بار در روز )

*یک قاشق عسل + یک فنجان دم کرده ی ۲۰ گرم ساقه خشک

و گلدار پونه کوهی در یک لیتر آب ( قبل از هر وعده ی غذا )

*یک قاشق عسل + یک فنجان جوشانده ۳۰ گرم پوست نارنج در یک لیتر آب ( قبل از نهار و شام )

*مخلوط یک قاشق عسل + ۳۰ گرم سبوس گندم+ یک لیوان شیر ( دو بار در روز )

*مخلوط یک قاشق عسل + یک لیوان شیر ( دوبار در روز )

*مخلوط یک قاشق عسل + یک لیوان جوشانده گیاهی مسهل

( طبق دستور خاص مصرف هر جوشانده گیاهی مسهل )

*مصرف عسل + داروهای مسهل (طبق دستور خاص مصرف هر دارو توسط پزشک )

تقویت کیسه صفرا و عمل هضم

تقویت اعصاب و رفع بی خوابی

اثر عسل روی تسکین دردهای عضلانی

، ,غذا ,یک ,اشتها ,مصرف ,خون ,می شود ,مصرف غذا ,بی اشتهایی ,افزایش اشتها ,می کند

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

جزوه و کتاب رنکینک بهترین دبیران ایران معرفی سایت های سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال کورساوا بهترین کارگردان دنیا بسته های آموزشی پتروشیمی و پالایشگاه نمددونی درب ضد سرقت | قیمت درب ضد سرقت | خرید درب ضد سرقت ِDL World چگونه اندامی ورزشی داشته باشیم انواع پمپ