عسل ماده ای است ملین و کمک کننده به هضم غذاها که مصرف اندک ،
ولی دائمی آن برای فعالیت طبیعی دستگاه گوارش توصیه شده است .
عسل با داشتن آهن و منگنز بالا به عمل هضم کمک می کند و از ترشح اسید اضافی ممانعت می کند
(زیرا خود اسیدی است ) .عسل با سایر خواصی که دارد ،
به طور غیر مستقیم باعث تنظیم ترشح شیره ی معده می شود
و به عنوان یک مرهم موجب التیام زخم های معده می شود .
در واقع اثر التیامی عسل روی زخم های معده به علت ایجاد آرامش عصبی در فرد مصرف کننده عسل است ،
زیرا بیشتر زخم های معده و اثنی عشر منشا عصبی دارند .
اثر التیام بخشی زخم های معده ، اثنی عشر و روده ،
با یک رژِم عسل خواری منظم و تحت نظر پزشک ،
توسط دانشمندان علم تغذیه و پزشکان مورد تایید است .
بیماری های گوارشی و عصبی
خواص لینت دهندگی و ضدمی عسل باعث تقویت و تسهیل عمل دفع و لینت مزاج می شود
و با عفونت ها مبارزه می کند .
مصرف عسل در حالت ناشتا و به خصوص در حالت محلول در آب برای بهبود زخم های معده و روده توصیه شده است .
در مورد کبد ، باید گفت که عسل به علت نقشی که در افزایش گردش خون
در قلب و عروق و در نتیجه ساختن هموگلوبین بیشتر ،
اکسیژن رسانی بیشتر به بافت ها و سلول ها و افزایش قابلیت سوخت و ساز مواد غذایی دارد ،
کبد نیز به عنوان یک بافت بسیار فعال در بدن در کار خود تقویت شده
و قدرت پالایش سموم دراین عضو افزایش می یابد .
دکتر شرمن موارد متعددی از نارسایی های کبدی و یک مورد یرقان را با تزریق عسل درمان کرده است ،
اما یک مورد خونریزی کبدی و افزایش وزن در بیماران تحت معالجه را نیز گزارش کرده است .
اثر مفید مصرف عسل روی دستگاه اعصاب از روزگاران قدیم جزء اعتقادات عوام بوده است
و امروزه معالجه برخی امراض عصبی ؛ مثل :
تشویش ، اضطراب ، بی خوابی و انقباضات تشنجی عضلات با مصرف عسل مورد تایید برخی پزشکان قرار گرفته است .
مصرف عسلی که به آن اسیدگلوتامیک اضافه شده باشد ،
برای درمان برخی عوارض دستگاه مرکزی اعصاب توصیه شده است .
بیماری های گوارشی و عصبی
وجود ویتامین د در عسل موجب تنظیم جذب کلسیم و فسفر می شود
که یون های این عناصر با کار اعصاب رابطه دارند .
هم چنین عسل چربی های جدار عروق را تحلیل می برد
و از تصلب شرایین ممانعت می کند و نرمی عروق را حفظ می کند
که این امر موجب افزایش بازده جذب در عروق و رسیدن مواد غذایی فراوان به مغز و اعصاب می شود
که حاصل آن ها تقویت حافظه است .
لذا مصرف عسل در افراد جوان و مسن باعث تقویت حافظه و در سالمندان مبتلا به فراموشی،
باعث کاهش آثار بیماری فراموشی می شود .
از قدیم مصرف عسل برای رفع درد معده ، زخم معده و سایر عوارض دستگاه گوارش توصیه شده است .
شاید تنها موردی که مصرف عسل با موم ( عسل شان ) بتواند نافع باشد ،
در خصوص افرادی است که زخم معده ، زخم روده و یا زخم اثنی عشر دارند .
وقتی این افراد عسل را با موم مصرف می کنند ، لایه ای از موم روی زخم را می پوشاند
و همانند پانسمان زخم عمل می کند .
بیماری های گوارشی و عصبی
گردآورنده ی متن در هیچ مورد دیگری خوردن عسل شان را توصیه نمی کند .
بنابراین برای رفع ناراحتی ها و زخم های معده ، روده ها و اثنی عشر ،
خوردن عسل همراه با برخی مواد دیگر به صورت تجویز های زیر توصیه می شود :
* حلوای آرد گندم ، عسل و زعفران برای تقویت کار معده .
* گرد بالنگ با عسل برای تثویت کار معده و روده ها .
* مخلوط شیر و عسل برای تقویت عمومی بدن و کار دستگاه گوارش .
* ۵ مخلوط مساوی از عسل و انجیر برای درمان زخم معده .
* دو فنجان جوشانده ی صاف شده برگ و ریشه کاسنی با عسل قبل از صبحانه .
* شربت عسل در آب ولرم یا معمولی برای رفع درد و ناراحتی معده .
* برای درمان نفخ معده و دستگاه گوارش ، خوردن یکی از این مخلوط ها :
سیاه دانه با عسل / کره با عسل /گرد زنیان با عسل / گرد بالنگ با عسل مفید است .
* مصرف یک قاشق عسل قبل از صبحانه برای درمان ترش کردن معده ، آبریزش دهان ،
آروغ زدن و کلا سردی مزاج تا رفع کامل مشکل توصیه می شود.
*برای درمان ورم معده ، ورم روده و یبوست ، ۸ قاشق غذاخوری گرد ریحان را در یک لیتر ( ۴ لیوان ) آب دم کنید
و هر لیوان آن را همراه با یک قاشق مرباخوری عسل به تدریج در طول یک روزبنوشید .
پس از مصرف ۱۶ لیوان در طول ۴ روز ، در صورت نیازتا ۲ روز دیگر تکرار کنید .
* برای رفع کرم آسکاریس ، ۸ گرم گرد گل بومادران را با ۱۰۰ گرم عسل مخلوط کنید
و در یک نوبت قبل از صبحانه صرف کنید .
برای دفع کرم کدو در افراد بالغ : الف – ۷۵ گرم مغز تخم کدو را بکوبید
و پس از اختلاط با ۱۰۰ گرم عسل ، در یک نوبت و قبل از صبحانه صرف کنید .
ب – ۱۰۰ گرم عسل را با یک فنجان آب پونه و مقداری نمک صرف کنید .
* برای دفه کرم کدو در کودکان : الف – ۴۰ گرم مغز تخم کدو را بکوبید
و آن را با ۳۰ گرم عسل مخلوط کنید و به جای شام و قبل از خواب به کودکان بخورانید .
ب – دو حب سیر متوسط را دریک لیوان شیر بجوشانید و آن را با یک قاشق عسل شیرین کنید
و قبل از خواب به کودک بخورانید .
* عسل ملین است و قندهای موجود در آن به مراتب بهتر از قند یا شکر معمولی در بدن مصرف می شوند .
افراد مبتلا به یبوست مزمن ، با مصرف دو لیوان شیر و عسل یا دو لیوان آب گرم و عسل در روز ،
از کندی تخلیه مزاج راحت می شوند .
روماتیسم
۱ – هشت مثقال تخم ترب سیاه + هشت مثقال دانه ی خشخاش سفید + ۱۶ مثقال عسل بدون موم را مخلوط کنید
و آن را روی موضع درناک بمالید و سپس روی آن را با یک پارچه تمیز ببندید .
این عمل باعث کاهش درد می شود و می توانید در صورت نیاز آن را تکرار کنید.
۲ – خوردن عسل به میزان یک قاشق مرباخوری پس از هر وعده غذا ،
می توانید برای درمان روماتیسم کهنه مفید باشد .
یادآوری : زهر نیش زنبورعسل برای درمان روماتیسم مفید است .
افراد مبتلا ، در صورت حساسیت نداشتن به زهر زنبور ، می توانند زنبور را روی مواضع دردناک بگذارند
و با تحریک آن ، سبب نیش خوردن شوند .
همچنین داروهای حاوی زهر زنبور به صورت آمپول برای درمان روماتیسم مصرف می شود .
علت مبتلا نشدن زنبورداران به روماتیسم ، وارد شدن مقادیری از زهر زنبور به بدن آن ها در اثر نیش خوردن مدام است .
همچنین این افراد به علت مصرف همیشگی عسل ،
معمولا از بدنی سالم تر از بقیه مردم برخوردارند و طول عمر بیشتری دارند
و هرگز به روماتیسم مبتلا نمی شوند . عسل و زهر نیش زنبورعسل ،
هر دو اثری مفید در جلوگیری از بروز بیماری روماتیسم در افراد سالم ودرمان روماتیسم افراد مبتلا دارند
و این موضوع در طب جدید هم قابل قبول است .
یبوست
عامل یبوست کندی حرکات دودی روده ها است .
وقتی غذاهای جذب نشده در روده ی باریک ، برای دفع وارد روده ی بزرگ شود ،
چنانچه حرکات دودی روده ی بزرگ ضعیف باشد ، مدفوع مدت بیشتری در آن باقی می ماند
و در مدت توقف ، مقدار زیادی از آب آن از دیواره ی روده جذب می شود و مرتب بر تراکم و سخت شدن آن اضافه می شود
و سرانجام با سختی و ناراحتی بسیار بیشتر دفع می شود .
مصرف غذاهای پر الیاف ؛ مثل ، انواع میوه ها و سبزیجات ، شیر ، غذاهای آبکی ؛
مثل ، سوپ و آش توام با یک قاشق مرباخوری عسل با هر نوبت غذا ، بهترین روش درمان یبوست است .
شیر و عسل یک مسهل ملایم و خوب است .
درباره این سایت