افزایش اشتها با عسل طبیعی

اشتها؛یعنی ، تمایل انسان یا حیوانات برای خوردن غذا .

معمولا انسان به سه دلیل احساس گرسنگی می کند :

۱- با خالی شدن محتویات معده و تا حدی روده کوچک ،

تحریکات ناشی از خالی بودن این اعضاء به صورت عصبی به مغز می رسد

و باعث ایجاد احساس گرسنگی می شود .

این نوع تنظیم مصرف غذا ،تنظیم مکانیکی» نامیده می شود .

۲- پس از صرف غذا ، با انجام دادن اعمال هضمی در دستگاه گوارش ،

بخشی از غذای مصرف شده به صورت قابل جذب درمی آید

و از جدار روده ی باریک جذب خون می شود .

انواع مواد نشاسته ای پس از هضم شدن ،

در روده بار یک به صورت گلوکز جذب خون می شود .

افزایش اشتها

افزایش اشتها با عسل طبیعی

بنابراین پس از صرف غذا و جذب شدن

شکل ساده مواد نشاسته ای به درون خون ، مقدار گلوکز خون بالا می رود .

گلوکز پس از وارد شدن به داخل سلول های بدن می سوزد

و به گاز کربنیک ، آب و انرژی تبدیل می شود .

گاز کربنیک از طریق هوای بازدم از بدن دفع می شود .

آب متابولیسمی حاصل از سوخت و ساز نیز در بدن مصرف می شود

و اضافات آن توسط  کلیه ها دفع می شود .

انرژی حاصل از متابولیسم درون سلولی نیز

به مصرف انجام واکنش های بی شمار داخل بدن و فعالیت های عضلانی می رسد .

بنابراین پس از تخلیه گلوکز خون به درون سلول ها ،

سطح گلوکز خون پایین می آید و هرچه از زمان صرف غذا بیشتر بگذرد ،

سطح گلوکز خون افت بیشتری می کند .

وقتی سطح گلوکز خون به حد معینی پایین بیاید ،

خون حاوی گلوکز کم وقتی از هیپوتالاموس عبور می کند ،

باعث تحریک مرکز گرسنگی در مغز می شود

که این تحریک به صورت احساس گرسنگی در شخص نمایان می شود

و شخص با خوردن غذا دوباره باعث افزایش سطح گلوکز خون می شود .

به این نوع تنظیم سطح گلوکز خون ، تنظیم شیمیایی » می گویند .

افزایش اشتها

۳ - در هوای گرم ، بدن با کاهش مصرف غذا از به وجود آمدن

حرارت بیشتر درونی جلوگیری می کند .

درجه حرارت خون نیز مانند ترکیبات شیمیایی آن  باید ثابت باشد

و مشابه عملی که بدن برای ثابت نگه داشتن ترکیبات شیمیایی خون انجام می دهد ،

وقتی درجه حرارت خون بالا رود ، انجام می دهد تا حرارت بدن را ثابت نگه دارد .

یکی از مکانیسم هایی که بدن برای ثابت نگه داشتن

درجه حرارت داخلی انجام می دهد ،

کاهش مصرف غذا از طریق کاهش اشتها یا میل به مصرف غذا است .

وقتی خون عبور کننده از هیپوتالاموس حرارت بیشتری از حد معین داشته باشد

( بیش از ۵/۳۷ تا ۳۸ درجه سانتی گراد ) ،

هیپوتالاموس آن را به عنوان یک تحریک عصبی به نقطه تنظیم اشتها در مغز می رساند

و مغز با القای احساس گرما و بی اشتهایی ،

تمایل شخص برای مصرف غذا را از بین می برد

و یا در حد نیاز کاهش می دهد .

به این نوع تنظیم گلوکز یا اشتها ، تنظیم حرارتی » گویند .

لذا بدن با سه مکانیسم فوق باعث داشتن

یا نداشتن اشتها برای مصرف غذا می شود .

حالات فوق تحت شرایط طبیعی ؛ یعنی ، در بدن یک شخص سالم ،

باعث تنظیم میزان اشتها می شود .

اما تحت برخی از شرایط ،  اشتها به طور طبیعی زیاد یا کم می شود .

چنان چه اشتها از حد عادی بیشتر باشد ،

شخص ناخواسته بیش از حد نیاز بدنش غذا می خورد

و اختلالات ناشی از پر خوری را به بدن خود تحمیل می کند .

اما اگر اشتها به طور غیر طبیعی کم باشد ،

شخص با کم غذا خوردن باعث ایجاد کمبود های غذایی در بدن خود می شود .

افزایش اشتها با عسل طبیعی

در مغز انسان و حیوانات ، مراکزی به نام های مراکز سیری یا گرسنگی وجود دارد .

وقتی مرکز سیری تحریک شود ، شخص میل به غذاخوردن را از دست می دهد .

وقتی مرکز گرسنگی تحریک شود ، شخص میل به مصرف غذا پیدا می کند .

چنان چه با یک سوزن مرکز سیری یک موش را تخریب کنید ،

آن موش هرگز احساس سیری نمی کند و اگر به وفور غذا در اختیارش قرار داده شود ،

آن قدر غذا می خورد که معده اش می ترکد .

زیرا به طور دائم احساس گرسنگی می کند

و چون عقل ندارد که از مصرف غذای بیش از حد پرهیز کند ،

در صورت موجود بودن غذا ، برای رفع احساس گرسنگی ، بی توقف می خورد .

گاهی مرگز سیری مغز انسان نیز آسیب می بیند

که چنین افرادی هر قدر هم به کمک نیروی عقل از خوردن غذا پرهیز کنند ،

باز هم به دلیل احساس دائمی گرسنگی

به عنوان یک احساس رنج آور ، غذای بیشتری می خورند .

این بیماری در انسان بیماری جوع» نامیده می شود

که افراد مبتلا به آن به دلیل پرخوری وزن بسیار بالایی پیدا می کنند .

در کشورهای پیشرفته ، بیماری پرخوری جوع» بسیار بیشتر رایج است

و به همین دلیل در چنان کشورهایی می توان

افراد بسیاری را مشاهده کرد که فوق العاده چاق هستند .

هر عاملی که باعث کاهش حرکات روده ها و یبوست شود ؛

مثل ، مصرف مواد مخدذ یا غذاهای متراکم و کم الیاف ،

سبب تخلیه دیر به دیر محتوای دستگاه گوارش می شود

و چون تخلیه به طور عادی صورت نمی گیرد ،

تحریک مکانیکی توسط دیواره ی دستگاه گوارش کمتر صورت می گیرد

و عدم تحریک مکانیکی ، سبب بی اشتهایی می شود .

افزایش اشتها با عسل طبیعی

گاهی نیز دلیل بی اشتهایی کمبود برخی از مواد یا عناصر غذایی در رژیم غذایی است .

به طور مثال ، کمبود ویتامین ب ۱ سبب بی اشتهایی شدید می شود .

کمبود تعداد دیگری از ویتامین ها و

مواد معدنی نیز سبب بی اشتهایی مزمن فرد می شوند .

در یک آزمایش که به یک گروه از موش ها ،

غذای عاری شده از ویتامین ب ۱ تغذیه شده بود

و کمبود شدید این ویتامین در بدن موش ها ایجاد شده بود ،

موش ها هیچ میلی به مصرف غذا نداشتند و آن قدر غذا نخوردند

که همه ی آن ها از گرسنگی تلف شدند .

پس نتیجه میگیریم که برای  داشتن اشتهای مناسب ،

یکی از مهم ترین شرایط ، کیفیت غذا ؛

یعنی ، بافت فیزیکی غذا ( میزان تراکم یا مقدار الیاف موجود در غذای مصرفی ) است

و اشتها فقط زمانی می تواند طبیعی باشد

که علاوه بر سلامت مراکز تنظیم اشتها در مغز ،

بافت فیزیکی و ترکیب شیمیایی غذای مصرفی نیز مناسب باشد .

برخی از ویتامین ها و مواد معدنی کم نیاز تاثیری قطعی و مستقیم روی اشتها دارند

و کمبود آن ها باعث بی اشتهایی در انسان یا حیوانات می شود .

معمولا برخی افراد به علت تغذیه نادرست

به کمبود این مواد و در نتیجه بی اشتهایی دچار می شوند .

کسانی که دچار کمبود غذای باشند و یبوست هم داشته باشند ،

یکی به دلیل تخلیه دیر به دیر مدفوع در اثر تحریک مکانیکی اندک دستگاه گوارش

و دیگری به دلیل کمبود مواد غذایی ،

مشکل تغذیه ای مضاعفی خواهند داشت

و عوارض سوءتغذیه با شدت بیشتری بر آن ها مسلط می شود .

چنان چه این افراد مخلوطی از عسل و داروهای مسهل گیاهی یا شیمیایی را مصرف کنند ،

با تحریک تخلیه ی مدفوع ، امکان تحریک مکانیکی اشتها به وجود می آید

که به علت افزایش اشتها و مصرف غذا ،

کمبود های غذایی به طور نسبی رفع می شود .

به هرحال برای افزایش اشتها ، تجویزهای زیر صورت گرفته است

که بهتر است با توجه به اطلاعات فوق و آگاهی از علت بی اشتهایی ،

ابتدا به تشخیص علل و عوامل بی اشتهایی پرداخت و سپس از این تجویزها استفاده کرد :

*نوشیدن یک لیوان آب باران مخلوط با یک قاشق غذاخوری عسل یک ساعت قبل از غذا ،

سه نوبت در روز .توجه داشته باشید هوای شهر هایی مثل تهران بسیار آلوده است

و مصرف آب باران جمع آوری شده تا سه ساعت بعد از شروع بارندگی ،

آلوده و خطرناک است و منظور از آب باران ،

آبی است که از بارندگی در هوای پاک جمع شده باشد .

افزایش اشتها با عسل طبیعی

*یک قاشق عسل + یک پیاز پخته ( دو بار در روز )

*یک قاشق عسل + یک فنجان دم کرده ی ۲۰ گرم ساقه خشک

و گلدار پونه کوهی در یک لیتر آب ( قبل از هر وعده ی غذا )

*یک قاشق عسل + یک فنجان جوشانده ۳۰ گرم پوست نارنج در یک لیتر آب ( قبل از نهار و شام )

*مخلوط یک قاشق عسل + ۳۰ گرم سبوس گندم+ یک لیوان شیر ( دو بار در روز )

*مخلوط یک قاشق عسل + یک لیوان شیر ( دوبار در روز )

*مخلوط یک قاشق عسل + یک لیوان جوشانده گیاهی مسهل

( طبق دستور خاص مصرف هر جوشانده گیاهی مسهل )

*مصرف عسل + داروهای مسهل (طبق دستور خاص مصرف هر دارو توسط پزشک )

تقویت کیسه صفرا و عمل هضم

تقویت اعصاب و رفع بی خوابی

اثر عسل روی تسکین دردهای عضلانی

، ,غذا ,یک ,اشتها ,مصرف ,خون ,می شود ,مصرف غذا ,بی اشتهایی ,افزایش اشتها ,می کند

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مجله تخصصی مطالعات آمریکا ناگفته های یک موفرفری جستار های ذهنی بنده ! طراحی سایت در کرج synoptic(سینوپتیک) تلفیق هنر متری شیش و نیم کریمی مشاور بیمه قیمت وسایزهای دستگاه عرق گیری خانگی دستگاه گلاب گیری تقطیر خانگی برای همه کس و هیچ کس